Достапни линкови

Морси се откажа од декретот но не и од уставот


Египетскиот претседател Мухамед Морси го укина декретот со кој си ги зголеми овластувањата. Неговиот портпарол соопшти дека Морси не отспапува од референдумот за предлог уставот кој треба да се оддржи на 15 декември. Опозицијата во Египет побара од Морси да го укине декретот и да го одложи рефернудмот со цел да се вметнат измени во него пред да иде на референдум.Соопштенито на Морси доаѓа по „националниот дијалог “ кој го стратуваше претседателот со цел надминување на политичката криза.
XS
SM
MD
LG