Достапни линкови

Затворен аеродромот во Загреб поради снег


Снегот во Хрватска создаде многу проблеми. Затворен е загребскиот аеродром а отежнат е патниот и железничкиот сообраќај.Дел од автопатот Ријека- Загреб и голем дел до магистралните патишта се завеани и тешкопроодни. Според хидрометеоролошкиот завод најмногу снег паднало на Велебит и тоа 88 сантиметри. Големи врнежи на снег се очекуваат и во текот денот.
XS
SM
MD
LG