Достапни линкови

Ставревски на отворањето на „Јужен Поток“ во Анапа


Вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески, на официјална покана од Руската Федерација, денеска, заедно со високи државници од сите земји кои учествуваат во проектот, присуствува на свеченото одбележување на почетокот на градбата на рускиот коридор за пренос на гас, која се одржува во Анапа, Русија.
- Јужен поток е значаен момент за Европа. Исто така, ова е важен настан и за Република Македонија. Задоволен сум што успеавме во напорите, што нашите залагања вродија со плод и Македонија е вклучена во овој проект уште од самиот почеток заедно со другите земји. Денеска сме тука на поставувањето на камен-темелникот на Јужен поток и така ќе биде во сите фази од реализацијата на овој проект, истакна вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески.
Тој посочи дека со влегувањето на Македонија во овој проект ќе се обезбеди стабилно снабдување со гас, но, исто така, ќе се обезбеди и енергетската иднина на нашата земја.
XS
SM
MD
LG