Достапни линкови

Финска влезе во рецесија


Финска влезе во рецесија по падот на брутодомашниот производ од 0,1 процент во третиот квартал годинава во однос на претходниот. Финскиот завод за статистика соопшти дека во минатиот квартала економијата забележала пад од 1,1 отсто.
Финска е една од побогатите земји со стабилни финасии и зависна е од извозот, па ги чуствува последиците од намалувањето на побарувачката од европските трговски партнери.
XS
SM
MD
LG