Достапни линкови

ОМД бара министерство за дијаспора


Преседателот Ѓорге Иванов со македонската дијаспора во Њу Џерси
Обединетата македонска дијаспора во писмо до премиерот Никола Груевски бара основање министерство за дијаспора. Цел на ова министерство, како што се наведува во писмото, би било консолидирање на сите тела задолжени за прашања поврзани со дијаспората, вклучувајќи ги Aгенцијата за иселеници и Cекторот за дијаспора под Министерството за надворешни работи кое би работело во корист на Македонија.
XS
SM
MD
LG