Достапни линкови

Гејтнер: Даночното зголемување зависи од Републиканците


Американскиот секретар за финасии Тимоти Гејтнер изјави денеска с дека не може да вети оти САД нема да скокне преку „ фискалната карпа“ со што автоматски би се вклучило зголемување на даноците за Американците. Но тоа зависи од Републикаците, таа одлука лежи во нивните раце кои сега се спротивставуваат на зголемувањето на даночните стапки за најбогатите Американци, додаде Гејтнер.
XS
SM
MD
LG