Достапни линкови

Државен инспекторат побара од граѓаните да ги пријавуваат лекарите


Инспектори од Државниот санитарен и здравствен инспекторат утре излегуваат на терен за да ја проверат работата на лекарите. Во соопштението на инспекторатот е наведено дека граѓаните утре ќе може да пријават доколку за време на штрајков не им била укажана здравствена заштита особено за оние кои имаат малигни заболување а потребна им е хируршка интервенција која не ја добиле заради штрајкот.
XS
SM
MD
LG