Достапни линкови

Бериша: Албанофобијата кружи низ Балканот


Албанскиот премиер и лидер на Демократската партија Сали Бериша во обраќањето на Форумот на младите сили изјави дека националното прашање е главно прашање на Демократската партија. „Албанофобијата, или стравот од Албанците денес кружи низ Балканот како сенка. Во минатото нашите соседи не сметаа за граѓани од втор или трет ред. Не сакаа да ги прифатат Албанците како слободен народ“ рече Бериша додавајки дека денес Албанците се посложни и пообединети од било кога во минатото.
XS
SM
MD
LG