Достапни линкови

Над 18 илјади луѓе од Косово ќе присуствуваат на прославата во Албанија


Над 18 илјади граѓани од Косово во последниве 24 часа пристигнале во Албанија за денешната прослава на стогодишнината од независноста на Албанија, соопшти косовската полиција. Во продолежние на соопштението е наведено дека само во изминативе 4 часа, границата ја поминале речиси 8 илјади луѓе и дека од двете страни се организирани да ги пропуштаат граѓаните без големо задржување, односно дека тие чекаат од три до 5 минути на граничен премин со цел да не се создаваат големи редици.
XS
SM
MD
LG