Достапни линкови

Пакистанците во мај ќе гласат за нова влада


Пакистанскиот министер за информации Ќамар Замар Каира соопшти дека парламентарните избори изборите во земјата ќе бидат оддржани во март догодина.
Тој изјави дека не верува дека постои доволно добра причина за одложување на изборите освен природна катастрофа. Владината коалиција ќе се распушти во март и ќе се подготвува за избори. Тоа ќе биде прв пат демократски избрана влада ја го заврши петгодишниот мандат и да го предаде на нова влада. Претходните влади или се соборени со државен удар или пак беа разрешувани од претседателите.
XS
SM
MD
LG