Достапни линкови

ГС на ОН утре за статусот на Палестина


Генералното собрание на Обединетите нации утре ќе гласа за барањето за унпаредување на палестинскиот статус во Светската организација. Палестина сега има посматрачки статус, а сега сака да добие статус на држава нечленка во Обединетите нации. За да го добие потребно е само мнозинство гласови во Генералното собрание. Во таков случај Палестина би имала ист статус каков што го има Ватикан во Обединетите нации.
XS
SM
MD
LG