Достапни линкови

Во Катар конференција на ОН за глобалното затоплување


Африка - Климатски промени - ефекти врз здравјето на луѓето
Во Доха – Катар започна годишната конференција на Обединетите Нации за климатските промени на која учествуваат делегати од над 200 земји.
Целта е да се постигне согласност за намалување на емисиите на штетните гасови кои се причина за глобалното затоплување, односно постигнување нов договор кој ќе го замени протоколот од Кјото.
Овој протокол е единствениот меѓународен договор чија важност истекува на крајот на оваа година.
XS
SM
MD
LG