Достапни линкови

Србија ги побара доказите од Хаг за Готовина


Српските обвинители за воени злосторства соопштија дека ги побарале материјалите и доказите за операцијата Бура од Хашкиот трибул, како и доказите за оснанатите предмети кои се поврзани сопоранешните хрватски генерали како Анте Готовина и останатите.
Во соопштението е наведено дека се побарани документите кои се однесуваат на локацијата за која обвинителтсвото сега води предкривична постапка
XS
SM
MD
LG