Достапни линкови

Граѓаните најмногу се жалат на потрошувачките права


Иџет Мемети
„По осум години првпат во годинашниот извештај на Народниот правобранител на прво место се најдоа поплаките на граѓаните за потрошувачките права“. Ова го посочи народниот правобранител Иџет Мемети во интервју за нов инската агенција МИА, додавајќи: „Потоа следи правосудството, работните односи, казнено поправните и воспитно поправните установи, имотно правните односи, пензиското и инвалидското осигурување, како и социјалната сигурност и социјалната заштита.“ Мемети утре ќе го добие одликувањето Орден за граѓански заслуги што му го додели кралот на Шпанија Хуан Карлос Први.
XS
SM
MD
LG