Достапни линкови

Самарас ќе бара странски инвестиции во Катар, Кина и Русија


Антонис Самарас
Грчката Влада почна иницијативи за привлекување на странски инвестиции во земјата со цел поттикнување на економскиот раст. Во рамките на овие иницијативи, грчкиот премиер Андонис Самарас ќе го посети Катар на 27 ноември.
Кабинетот на Самарас подготвува патувања за премиерот и во Кина и Русија, кои ќе бидат насочени главно кон привлекување на инвестиции, соопшти министерот за регионален развој Костис Хаџидакис. Тој појасни дека Владата бара и се однесува позитивно кон сите иницијативи за инвестиции.
XS
SM
MD
LG