Достапни линкови

Дијамант на Хабзбурговците продаден за 21 милион долари


Дијамантот на Јозеф Август од Австрија
Познатиот дијамант кој некогаш му припаѓаше на Над војводата Јозеф Август од Австрија, принц од унгарската линија на Хабзбурговците, е продаден на аукција во Женева за рекордни 21 милион долари.
Тоа е три пати повеќе од аукцијата пред 20 години. Сега очекуваната цена беше 15 милиона долари.
76,02 каратниот дијамант има перфектна боја и внатрешна чистина а потекнува од прастариот рудник Колконда во Индија.
XS
SM
MD
LG