Достапни линкови

Попоски:Mожност да се продлабочи соработката со Виетнам


Министерот за надворешни работи Никола Попоски при неговата посета на Виетнам изјави дека со домаќините односно витенамските владини претставници разговарале за продлабочување на билатералната соработка и трговска размена особено во делот на извоз на македонските земјоделски производи. Поповски изјави дека заедно се обврзале во иднина да ја продлабочат соработката на културно и образовно поле меѓу Македонија и Виетнам.
XS
SM
MD
LG