Достапни линкови

Зголемен бројот на сириски бегалци во Турција


Сирици ја преминуваат границата со Турција
Дирекцијата за справување со катастрофи и вонредни ситуации денеска соопшти дека бројот на бегалци од Сирија во Турција е зголемен и изнесува 114 944 лица. Досега над 16о илјади Сирици ја преминала границата со Турција барајќи засолниште од насилствата во својата земја , од кои околу 45 илјади се вратиле назад во Сирија. Дирекцијата наведува дека за сириските бегалци се изградени по неколку бегалски кампови во турскиот округ Хатај, Шанлурфа и уште неколку други погранични градови.
XS
SM
MD
LG