Достапни линкови

Јапонската економија пред рецесија


Јапонскиот министер за економија Сеиџи Марехара оцени дека неговата земја е пред можна рецесија. Тој побара од Банката на Јапонија да спроведе силно монетарно олеснување во борбата против дефлацијата. Неговите коментари дојдоа по најновите податоци дека јапонската економија во претходното тримесечие забележа пад на годишното темпо на пораст од 3 ипол насто.
XS
SM
MD
LG