Достапни линкови

Грчкиот парламент го усвои буџетот за 2013


И покрај протестите, грчкиот парламент го усвои рестриктивниот буџет за 2013 година што беше клуч за добивање на меѓународна финансиска поддршка со цел да се спаси земјата од банкрот. Мнозинствиото го поддржа буџатот четири дена по одлуката за значително намалување на трошоците и зголемување на даноците околу што имаше големи несогласувања меѓу трите партии во владината коалиција. Додека парламентот гласаше, надвор илјадници протестираа. На денешната средба на министрите за финансии од еврозоната, Грција ќе биде високо на агендата.
XS
SM
MD
LG