Достапни линкови

Пахор и Тирк одат во вториот круг од изборите


Пахор доби 5 насто повеќе гласови од Тирк во првиот круг од претседателските избори во Словенија
Борут Пахор доби 5 насто повеќе гласови од Данило Тирк во првиот круг од претседатеските избори во Словенија. Конечната битка овие двајца кандидати за највисоката позиција во земјата ќе ја водат во вториот круг од изборите, на 2 декември. Зад нив остана третиот кандидат, Милан Звер. По затворањето на избирачките места, Тирк изјави дека во наредните три недели ќе направи се „за да се види разликата меѓу него и неговиот противкандидат“.
XS
SM
MD
LG