Достапни линкови

Арапската пролет ја ослабе економијата


Меѓународниот монетарен фонд предвидува дека следната година голем дел од државите кои беа зафатени од арапската пролет ќе имаат бавно закрепнување на економиите. Во соопштението е наведено дека со враќањето на политичката стабилност во египет, Јордан, Мароко, Либија, Туниус и Јемен ќе се овозможи и побрз економски раст. Еден од факторите кој што дополнително влијаее врз економскиот раст е кризата во Европа која предизвикува и намалување на трговската размена.
XS
SM
MD
LG