Достапни линкови

Реконструкција за убиството во Гостивар


Под кои околности на 28 февруари годинава полицаецот Јаким Трифуновски застрела двајца гостиварци и што се случувало на местото на настанот ќе се утврдува со реконструкција. На денешниот претрес Судскиот совет на Основниот суд Гостивар донесе решение реконструкцијата да се изврши на 23 ноември. За најавената реконструкција гостиварскиот суд се обврза да ги повика сите релевантни вешти лица и сведоците кои дадоа искази, но без малолетната ќерка на Трифуновски заради нејзина заштита.
XS
SM
MD
LG