Достапни линкови

Иванов: сакам да верувам дека ќе почнеме преговори со ЕУ


претседателот Ѓорге Иванов .
„Желбата на балканските народи за европска иднина придонесе за смирување на Балканот во изминатата деценија.“ Ова го оцени претседателот Ѓорге Иванов во денешното обраќање на конференцијата „Напуштајќи ја чекалната на Европа, надминување на кризата на проширување на ЕУ со Западен Балкан“, која се одржа во Грац, Австрија. „Сакам да верувам дека во наредниот период Македонија ќе може да ги започне преговорите за членство во Европската унија. Во овој процес, не сакаме привилегии, туку истите критериуми како и за другите земји на Унијата“ додаде Иванов.
XS
SM
MD
LG