Достапни линкови

Кинески приоритет, посилна комунистичка партија


Кинескиот премиер Вен Џиабао на Конгресот на Комунистичката партија во Пекинг изјави дека приоритети во наредниот петгодишен период ќе бидат пораст на платите, борба против корупцијата и јакнење на партијата. Тој додаде дека очекува последиците од светската економска криза да се чувствуваат уште неколку години.
XS
SM
MD
LG