Достапни линкови

Насилството во турските серии забелешка на СРД за работата на медиумите


Советотот за радиодифузија денеска ги разгледуваше резултатите од мониторингот на националите медиуми. Како главни забелешки се наведени насилните содржини и прекувременото рекламирање. Две телевизии кои го прекршиле правилникот ќе добијат писмена опомена додека една ќе добие само укажување поради емитување на програма на македонски јазик помалку отколку што е предвидено со дозволата. За дел од членовите на советот една од главните забелешки за работењето на медиумите е насилството во турските серии кои се емитуваат во несоодветен термин.
XS
SM
MD
LG