Достапни линкови

Македонија ќе добие дел од економскиот колач


Европската банка за обнова и развој, Европската инвестициска банка и Светската банка донесоа заеднички план за поддршка и обнова на економијата на Централна и Југоисточна Европа. Финансиска поддршка ќе им биде доставена на Македонија, Албанија, Босна и Херцеговина, Бугарија, Чешка, Хрватска, Естонија, Унгарија, Косово, Летонија, Литванија, Полска, Романија, Србија, Словачка и Словенија.
Освен финансиската помош од над 30 милијарди евра, трите институции ќе обезбедат и експертска помош за државите од Централна и и Југоисточна Европа за периодот од 2013 -2014 година.
XS
SM
MD
LG