Достапни линкови

Црвен Крст: Ситуацијата е влошена во Сирија


Шефот на меѓународниот комитет на Црвениот крст Питер Маурер
Шефот на меѓународниот комитет на Црвениот крст Питер Маурер денеска во Женева изјави дека кризата во Сирија секој ден станува се полоша во изминативе два месеца. Тој истакна дека хуманитарната ситуација поради конфликтот се влошува и покрај фактот дека обемот на работа се зголемува Црвен Крст не може во целост да се прави со ситуацијата. Маурер изјави дека постојат „црни точки“ каде што организацијата не може да пристапи и да достави хуманитарна помош затоа што во тие места се водат жестоки битки.
Тој додаде дека немаат информации колку е лоша ситуацијата во тие области.
XS
SM
MD
LG