Достапни линкови

Конгрес на кинеската комунистичка партија


Кинескиот Претседател Ху Џинтао го отвори конгресот на Комустичката Партија со барање членовите по силно да се борат против корпуцијата.
Конгресот се одржува на секои 5 години и тогаш се одбира нова генерација лидери.
Се смета дека за наследник на претседателот Џинтао се готви неговиот потпретседател Кси Џиампинг.
XS
SM
MD
LG