Достапни линкови

Кандински продаден на аукција за 23 милиони долари


Слика на Василиј Кандински е продадена на аукција за 23 милиони долари што е највисока цена која ја добил некој руски авагарден уметник.
Сликата во масло “Studie fur Improvisation 8,” е од 1909 и е продадена од фондацијата Вокарт во Њујорк. На истата аукција во Кристи е продаена слина на Клод Моне за речиси 43,8 милиони долари.
XS
SM
MD
LG