Достапни линкови

Грција усвои нови мерки за штедење


Грците се бунат против мерките за штедње
Грчкиот парламент усвои нов пакет непопуларни мерки за штедење, кој ќе и овозможат на задолжената земја да добие повеќе пари од странство со цел да избегне банкрот. Новиот пакет мерки се проценува на 13,5 милијарди евра во форма на расходи кои се кратат за добивање на 31,5 милијарди евра странска помош. Без странската подршка Грчката влада предупреди дека ќе остане без пари до средината на ноември и ќе биде приморана да прогласи банкрот.
XS
SM
MD
LG