Достапни линкови

Матичните клетки можат да залечат заболено срце


Научниците откриле клучен напредок во употребата на матичните клетки, односно нивната можност да го лечат срцето по срцев удар. Во студијата се наведува дека матичните клетки донирани од други луѓе можат да бидат ефикасни и безбедни како и матичните клетки на пациентот. Според научниците, тоа сугерира дека матичните клетки би можело да бидат собирани и чувани за употреба исто како крвната плазма.
XS
SM
MD
LG