Достапни линкови

Средба на Г-20 во Мексико


Лидерите на Г-20 на претходната средба во јуни
Министрите за финансии и гувернерите на централните банки на светските водечки економии се сретнаа во Мексико да разговараат за стравувањата од глобалното влијание на европската должничка криза и ќор сокакот во фискалниот план на САД. Иако неодамнешните средби беа фокусирани на должничката криза некои од делгатите изразија загирженост и за финансиската ситуација во Вашингтон. Мексиканскиот министер за финансии Хозе Антонио Меаде изјави дека на средбата станало збор и за пакетот на намалување на трошоците и зголемување на даноците во САД кои ќе стапат на сила доколку Конгресот не реагира до 1 јануари.
XS
SM
MD
LG