Достапни линкови

И осамените слонови „прозборуваат“


Слон во золошка градина во Јонжин – Јужна Кореја научил да имитира човечки глас. Кошик е 22 годишен азиски слон и изговарал 5 корејски зборови, меѓу кои и зборот „добро“.
Според научниците, Кошик научил на ги емитира луѓето затоа што бил осамен. Тие не знаат дали слонот ги разбира зборовите кои ги имитира.
Тренерите во зоолошката сега го учеле слонот слонот Кошик да изговара „те сакам“.
XS
SM
MD
LG