Достапни линкови

Орав: владата треба да одговори на меморандумот


Аиво Ораф
Грција направи еден чекор, сега вашата Влада треба да одговори на меморандумот и тоа што е можно побрзо, изјави Аиво Орав, амбасадор на Европската Унија во Македонија.

- „Грција е наша земја членка и ние се надеваме дека вашата Влада ќе одговори на овој предлог и тоа што е можно побрзо – секако кога се подготвени за тоа. Предлози како тој бараат време за да се разгледаат колку што е можно повеќе“,

вели евроамабасадорот во интервју за порталот еВести.
XS
SM
MD
LG