Достапни линкови

Русија: 5000 жалби за детска интернет порнографија


Во Русија е соопштено дека се добиени над 5 илјади пријави за детска порнографија на интернет по само 24 часа од стапувањето на новиот закон за ставање на црна листа на сајтови со непригодна содржина.
Службата за надгледување на мас - медиумите соопшти дека е изненадена, но и дека 96 насто од предупредувањата не можеле да се докажат.
XS
SM
MD
LG