Достапни линкови

Српскиот контроверзен закон за НБ ќе се менува


Гувернерот на Централната банка Јоргованка Табаковиќ
Српскиот парламент денеска ќе оддржи вонредна седница за да повлече делови од законот за Централната банка, што беа критикувани од Европската унија и ММФ како ограничувачки за независноста на монетарната институција.
Законот беше остро искритукуван од ЕУ и ММФ бидејќи со него се ограничува независноста на монетарната власт, која беше ставена под политичка контрола.
Гувернерот на Централната банка Јоргованка Табаковиќ изјави дека законот се променува со цел да се прилагоди на правилата на ЕУ.
XS
SM
MD
LG