Достапни линкови

Поплави во Венеција


Венеција, плоштадот Свети Марко, 01.11.2012
Речиси половина Венеција денеска е под вода. Нивото на водата во изминатата ноќ се заголемило за над 140 сантиметри и е на критично ниво. Во Венеција, која и онака е на вода, поплавите почнуваат кога нивото ќе се заголеми над 100 сантиметри. Познатиот плоштад Свети Марко е поплавен, како и други делови од градот кои обично се на суво, но се очекува нивото на водата утре да се намали.
XS
SM
MD
LG