Достапни линкови

Во Русија закон за контрола на интернетот


Во Русија стапи во сила законот со кој властите можат да блокираат сајтови кои не се соодветни за деца. Според руската влада, законот има за цел да ги заштити децата од порнографија и содржини кои поттикнуваат употреба на дрога или пак самоубиства. Критичарите на овој закон тврдат дека тој ќе биде алатка за блокирање на сајтовите кои се критички настроени кон руската влада и за цензурирање на интернетот.
XS
SM
MD
LG