Достапни линкови

Неправилности во работењето на ирачката централна банка


Централната банка во Ирак
Американски инспектори ги пренесуваат документите на ирачките ревизори во кои се тврди дека секоја недела од Ирак илегално се изнесуваат повеќе од 800 милиони долари. Во извештајот на американскиот генерален инспектор за ирачката реконструкција се наведува дека главниот ирачки ревизор Абдул Турки на американските официјални претставници им пренел податоци за износот на наводното „перење пари“.
Ирачката врховна ревизорска управа спроведе истрага на дневните аукции на ирачката централна банка на која се продаваат ирачки динари за долари.
XS
SM
MD
LG