Достапни линкови

Намален бројот на работниците во индустријата


Илустрација
Намален е бројот на вработени во индутријата за речиси 5 проценти во септември во однос на истиот месец лани, објави денеска Државниот завод за статистика.
Најмногу луѓе биле отпуштени во преработувачката индустрија односно забележан е пад од 5,7 проценти. Бројот на работниците во индустријата во периодот јануари - септември 2012 година, во однос на периодот јануари - септември 2011 година, бележи пад од 2,4 проценти.
XS
SM
MD
LG