Достапни линкови

Швајцарската УБС ќе крати 10.000 работни места до 2015


Најголемата швајцарската Банка УБС соопшти дека планира да скрати речиси 10 илјади работни места до 2015 година.
Оваа банка има околу 64 илјади вработени во 57 земји.
Банката изгуби милијарди за време на кризата во 2008 и доби помош од владата на Швајцарија.
Според банката, во следните три години треба да се заштедат 5,4 милијарди швајцарски франци.
XS
SM
MD
LG