Достапни линкови

Собрание: расправата за Извештајот на ЕК


Македонското Собрание денеска треба да ја продолжи расправата по Извештајот на Европската комисија за напредокот на Република Македонија.
На дневен ред на оваа седница е и Интерпелацијата за работењето на претседателот на Регулаторната комисија за енергетика на Република Македонија, поднесена од пратениците од опозицијата, потоа Предлогот за именување на член на Советот на ЈП Македонска радио телевизија, Предлог одлуката за утврдување на процентот на зафаќање од вкупниот приход на носителите на лиценци за вршење на енергетски дејности за финансирање на работењето на Регулаторната комисија за енергетика на Република Македонија за 2013 година, како и Предлогот на финансискиот план на Регулаторната комисија за енергетика на Република Македонија за 2013 година.
XS
SM
MD
LG