Достапни линкови

Украинските политичари цел на хакери


Избори во Украина
Украинските политички партии се жалат дека нивните официјални веб страни се цел на хакерски напади и не можат да објавуваат информации за текот на изборите. Поранешниот министер за одбрана Анаталу Хритшенко кој е лидер на една од помалите опозициски партии соопшти дека администраторите на неговата страна, страната на поранешната премиерка Јулија Тимошенко и страната на движењето Обедината опозиција немаат пристап до своите сервери. Владеачката партија соопшти дека и нивната интернет страна била нападната од хакери.
Во нивното соопштение е наведено дека „ИТ териристи “ се обидуваат да им го скратат правото на Украинците да дојдат до компететнти инфомации за текот на парламентарните избори.
XS
SM
MD
LG