Достапни линкови

ЕК и се закани на Романија со повлекување на 500 милиони евра


Европската комисија соопшти дека ќе престане со финасирање на три програми во Романија се додека властите не ги отстранат нерегуларностите.
Проблемите се поврзани со областа на државните порачки, на доброто финансиско управување, како и на откривање и спречување на злоупотребите и конфликтите на интереси, се наведува во соопштението на ЕК. Станува збор за програми чија вкупна вредост е околу 500 милиони евра а беа наменети за проекти во сферата на транспортот, регионалниот и економски развој и животна средина.
XS
SM
MD
LG