Достапни линкови

Прогрес во надминување на јазот меѓу мажите и жените


Според новата студија на Светскиот Економски Форум, речиси во сите земји во светот е направен напредок во здравствениот и образовниот сектор кога станува збор за надминување на јазот меѓу мажите и жените.
Во студијата на Светскиот Економски Форум, се наведува дека жените, сепак. и натаму се борат за врвни работни места и плати.
Кога станува збор за овие сектори најдобро стојат нордиксите земји а на дното на листата се Пакистан и Иран.
XS
SM
MD
LG