Достапни линкови

Врачена наградата „23 октомври“


Денеска се одбележува 119 години од формирањето на внатрешната македонска револуционерна организација.Премиерот Никола Груевски честитајќи го празникот изјави дека тој чин остави трајни белези во историјата и формирањето на слободна и независна држава. По повод денешниот празник на ликовниот ументник професор Владимир Георгиевски и на писателот Халил Зендели им беше доделена државната награда „23 Октомври“ за 2012 година.
XS
SM
MD
LG