Достапни линкови

Нов камп за бегалите од Иран во Ирак


Специјалниот претставник на Обединетите Нациии за Ирак Мартин Коберт изјави денеска дека 3 илјади жители на кампот каде што е сместена иранската група на бегалци ќе бидат префрлени на нова локација. Тој додаде дека сите бегалци ќе бидат интервјуирани пред да бидат префрлени во новиот камп наречен „Слобода“ во близина на Багдад каде што ќе добијат статус на меѓународно заштитени лица од комесарот за бегалци на ОН. Додека да се завршат техничките работи стотина бегалци се сместени во кампот Ашраф.
XS
SM
MD
LG