Достапни линкови

Услови за бизнис - Македонија на 23-то место


Според најновиот извештај на Светска Банка за условите за водење бизнис во државите, Македонија е рангирана на 23-то место. Топ десет држави се: Сингапур, Хонг Конг, Нов Зеланд, Соединетите Држави, Данска, Норвешка, Велика Британија, Јужна Кореја, Грузија и Австралија. Светска Бнака исто така објави и листа на држави кои направиле најголем прогрес во примената на мерки за олеснување на бизнисот. На чело на оваа листа е Полска, а потоа следуваат Шри Ланка, Украина, Узбекистан, Бурунди, Костарика, Монголија, Грција, Србија и Казахстан.
XS
SM
MD
LG