Достапни линкови

Бритиш Петролеум се согласи да продаде половина од своите акции


Бритиш Петролеум се согласи да продаде 50 проценти од акциите на ТНК-БП на руската компанија Роснефт за 17 милијарди долари. Британската компанија соопшти дека ќе искористи 4.8 милијарди од добивката за да купи 5 проценти од акциите во руската компанија кои се во сопственост на руската влада. По таа зделка британската компанија ќе биде сопственик на 18,5 проценти од акциите на Роснефт. Рускиот претседател Владимир Путин изјави дека тоа се добри вести руската економија.
XS
SM
MD
LG